måndag 2 februari 2009

Dun/päls

Igår var det nån slags dokumentär om hur man får fram dun.
Detta kommer uppenbarligen som en slags chock för folk...

"Åh herregud såg du på 4:an igår, gud så hemskt!"

Jamen vafan har folk gått omkring och inbillat sig egentligen?


Och jag som alltid trott....
Själv har jag trott att dessa fjäderfän går omkring på ett relativst stort och öppet område och mått jättebra hela sina liv. Sen blir dom gamla och lite möra och då tappar dom fjädrarna. Sen har vi 5 små negerpojkar som går och samlar på sig dessa tappade fjädrar i stora korgar.

Nä men vafan.... vad ska man säga... Nej jag vet inte, håll käft och styr du.


Mannen på bilden har inget med ämnet att göra

Lipp-tjapp-duttlupp

3 kommentarer:

  1. Ja man blir förvånad över att folk blir så förvånade, men så är det ju på alla områden. "Vaa, menar du att slaktkycklingarna växer så fort att de dukar under under sin egen tyngd? Att minkar hålls i små stålburar och blir galna för att de inte får utlopp för sina behov? Att fiskar kvävs till döds på däck och att de spyr upp sina egna inälvor pga tryckskillnaden?"

    Och så är det ju för att vi vill konsumera billiga djurprodukter. Men djur är inte varor!

    Ett hett tips är att gå in på Djurens Rätts hemsida, www.djurensratt.se, och därifrån maila till Jysk för att sätta lite press på dem. Ju fler som visar att det här inte är ok, desto större chans att gässen slipper sånt här framöver. Och då har vi en delseger vunnen, även om det finns många strider kvar att utkämpa.

    SvaraRadera
  2. haha nä herregud....

    Har dom försatt sig i eländet får dom väl också se till o lösa det också...

    Det här får fjäderbärarna fixa på egen hand....

    SvaraRadera
  3. Ja, Du.. vad trodde människorna egentligen? Att lagar följs för att det skrivs s.k avtal? Att det inte finns subavtal? Att uppköparna verkligen var helt ovetande? Ja, jösses.. det är lätt att sticka huvudet i sanden och låtsas som om inget hänt.. och sedan "chockerat" se på den sanna bilden...

    SvaraRadera